Safe med godkjenning

Alle safer, safer og brannsafer leveres gratis til kantsten

Hvis du vil ha en safe, se her, vi selger danskproduserte safer fra Herning Safes-fabrikken, som også er kjent for sin modell av Franz jäger safe, når du først har en, bør den skille seg ut i stua og dekorere blant de andre møblene.

No filters are available
ekstra hylde til BURG Combiline skab
ekstra hylde til BURG Combiline skab

ekstra hylde til BURG Combiline skab

HyldetilCLskab
NOK 644,92 InStock Available in stock
1 out of 1 produkter

Hvert hjem bør ha minst en safe eller en safe, du bør sikre verdisakene og minnene dine riktig slik at de ikke blir fjernet av innbruddstyver , mange ting kan ikke erstattes, arvegods, smykker, mynt- og frimerkesamlinger, ting du har lagt all energi i å samle og gjerne ser på hver gang de dukker opp.

Velg en romslig trygt

Når du velger en safe, må du alltid velge et tall som er større enn du forventer å trenge når du først bruker den, den fylles raskt opp, kl. samtidig må du undersøke om du trenger hyller som mapper kan plasseres på, myntsamlere og frimerkesamlere har sine samlinger i mapper som står seg best.

Sjekk også hvilke forsikringskrav du har for en safe, dette står i forsikringsvilkårene dine dersom du har bedriftsforsikring, er den privat er det kun hvis du har forsikret spesielle verdier at du kan ha krav på en safe.

Stort utvalg av safe

På lavpris-laase.dk har vi et stort utvalg av safer fra markedets ledende produsenter, så du er garantert best mulig kvalitet og høy sikkerhet. Du kan trenge en safe av mange grunner, og uansett årsak til å kjøpe en safe, finner du din neste safe hos oss. Vi har safer for alle behov, uansett om du er ute etter en liten diskret safe eller en safe i markedets superliga. For eksempel fører vi danskproduserte safer Herning Pengeskabsfabrik. Her får du et sublimt stykke håndverk, hvor både sikkerhet og design er i toppklasse. Et slikt skap skal ikke gjemmes bort, men heller være en del av interiøret i hjemmet sammen med de andre møblene.

Se verdiene dine 

Med et sikret skap fra markedets beste produsenter er verdisakene dine beskyttet mot brann og tyveri. Verdier er en subjektiv størrelse. våre skap sikrer både tradisjonelle verdier, som kontanter, gull eller viktige dokumenter, som er verdiene du tradisjonelt forventer å finne i et skap. Mange bruker også sikkerheten i skapet til å oppbevare gjenstander som har høy følelsesmessig verdi. Dette kan være gamle bilder som ikke finnes digitalt, arvegods eller  verdsatte bøker. Uansett grunnlaget for din beslutning om å anskaffe et skap, har vi akkurat det rette skapet for deg.

Bare kvalitet og høy sikkerhet

På lavpris-laase.dk setter vi vår ære i å tilby kvalitet til en lav pris. Vi er Danmarks største nettforhandler av låser og andre hjemmesikkerhetsprodukter, og kan tilby konkurransedyktige priser uten å gå på kompromiss med kvaliteten. Derfor kan du være trygg når du kjøper et skap fra lavpris-laase.dk. vi fører kun skap som oppfyller bransjens krav til sikkerhet, og med mer enn 60 års erfaring vet vi hva vi skal se etter når det kommer til sikkerhet.

Bestill safen din her

Med et skap fra en av markedets ledende produsenter er verdisakene dine beskyttet mot tyveri og brann, og du kan nyte tryggheten dette gir. Kjøp nå og la bekymringer om sikkerheten til verdisakene dine høre fortiden til. På vår nettside kan du lese mer om de ulike skapene som inngår i vårt sortiment, og også bestille skap for levering. Vi leverer over hele landet, og frakt er gratis ved bestillinger over 500 kr. Vi streber etter så rask levering som mulig, og 90 % av alle bestillinger pakkes og sendes samme dag.
 

Uavhengig av hvilket skap du velger, vær oppmerksom på klassifiseringen. Et skap kan være solid og virke trygt, men uten klassifisering er det vanligvis ingen forsikringsdekning dersom det oppstår skade. Ta derfor alltid kontakt med forsikringsselskapet og avtal med dem hvilket forsikringsnivå som er relevant for deg/dere. Vennligst få det skriftlig!

Våpen med glassdører er vanligvis godkjent i prEN14450, f.eks. METALLISK. Disse skapene er ikke godkjent for våpenoppbevaring i Danmark. Det samme gjelder alle Remington våpensafer, med mindre de er laget av Hartmann Tresore i Tyskland.

De siste årene har EU forsøkt å implementere lignende standarder for tyveri og brannvern, og det ser nå ut til å lykkes med standardene EN -1143-1 og EN-1047-1. Nederst en merknad om standarden prEN14450 og de gamle tyske standardene A og B. Men først litt om de gamle danske standardene.

SKAFOR blå og rød

Danmark har i mange år brukt vår klassifisering som i de to høyeste kategoriene heter Blå og Rød, hvor Rød er høyest. Klassifiseringen skjedde ved at en produsent/importør sendte to skap til Dansk Teknologisk Institut, hvor to personer sammen med en forsikringsagent forsøkte å “skelle” skapet i henhold til noen nøye definerte retningslinjer – “Standard tyvmetoden”. Hvis skapene besto testen, fikk produsenten i 5 år selge skapet som “SKAFOR” godkjent. Etter det måtte skapet godkjennes på nytt, eller dersom det ble gjort endringer i skapet. Det er noen år siden de siste skapene ble testet i henhold til SKAFOR Blue og når gjeldende sertifikater utløper skal importør/produsent være godkjent etter EN-1143-1 standarden.

Tyveribeskyttelse i henhold til EN-1143 -1

EN-1143-1-standarden er den nye EU-standarden for sikring av skap mot innbrudd. Standarden er delt inn i 11 klasser kalt “Grad” Jo høyere tall, jo høyere sikkerhet. I praksis er kun de tre første klassene forklart her, da resten kun er relevante for banker og selskaper med verdier i millionklassen.

EN-1143-1 klasse 0

(Noen steder omtalt som N) Standardskapet som er godt sikret mot tyveri. Tilsvarer i Danmark SKAFOR Blå. Minstekrav til et skap som må inneholde våpen.

EN-1143-1 klasse 1

Det utvidede standardskapet som har en utvidet sikkerhet mot tyveri. Lovkrav hvis du har 25 eller flere våpen eller 10 spesielt farlige våpen. (Gjelder også våpen med samlertillatelse, dvs. fra før 1870)  Sammenlignet i Danmark med SKAFOR Red. Standarden vi anbefaler dersom safen skal inneholde lett byttebare verdier som små mengder kontanter, bærbare pc-er etc.< /p>

EN-1143-1 klasse 2

Her har skapet avansert beskyttelse mot brannverktøy (skjærebrennere) samt vanlige elektroverktøy som vinkelsliper etc. Anbefales hvis skapet skal inneholde store mengder kontanter etc. I de andre klassene øker sikkerheten og her testes skapene for eksplosjonssikkerhet (eksplosiver), termiske brannpinner etc. Her klarer ikke selv Olsen-gjengen følge med, og det er kun aktuelt for banker, gullsmeder etc.

Klassifisering i henhold til EN-1143-1

Det er ikke lett å bli klassifisert etter EN-1143-1 og samtidig veldig dyrt. Derfor koster et skap etter EN-1143-1 vanligvis dobbelt så mye (og mer) som et skap ifølge Skafor Blå. Produsenten skal presentere et kvalitetssikringsprogram (også fra underleverandørene) og dokumentere at stål etc. oppfyller visse kvalitetskrav. Samtidig skal skapet testes fortløpende og produsenten utsettes for uanmeldte kontrollbesøk av et uavhengig kontrollorgan. Samtidig skal skapene nummereres og det skal føres logg over hvem som har laget skapet, kontrollert det etc. En vanskelig og tungvint prosess. Standarden på skapene er derimot veldig høy.

Bildet viser en typisk merkelapp som må plasseres i skapet: 1 viser standarden som skapet er godkjent til 2 viser produsentens ID-nummer 3 viser i hvilket sikkerhetsnivå skapet oppfyller. (Fra 0, I, II III IV, VI etc) Deretter skapets serienummer, vekt og produksjonsår. ECB-S er betegnelsen for Det europeiske sikkerhetsrådet.

Brannbeskyttelse i henhold til EN-1047

Som med EN-1143, setter EN-1047 noen svært spesifikke krav til produsenten av skap som skal beskytte innholdet mot brann.< /p>

EN-1047 S60P

Hvis innholdet i skapet er papir (dokumenter etc), beskytter skapet innholdet i opptil 60 minutter, dvs. temperaturen i skapet vil ikke overstige 150 grader. Dette betyr at væsker, visse plaster etc. ikke vil overleve. Ikke egnet for datamedier! I Danmark er det svært sjelden at en brann ikke er slukket innen 60 minutter, så normalt er S60P brannvernstandarden vi anbefaler, med mindre skapet skal stå i et område med svært brannfarlige stoffer, f.eks. et lager.

EN-1047 S120P

Her kan skapet beskytte innholdet i opptil 120 minutter. Standarden anbefales for skap i rom med svært brannfarlige stoffer.

EN-1047 S60D

Her er beskyttelse for datamedier garantert i opptil 60 minutter, d.v.s. at temperaturen i skapet ikke kommer over 50 grader. Vi anbefaler denne standarden for lagring av datasikkerhetskopier, frimerkesamlinger og lignende som er svært varmefølsomme. Skap skal inneholde etiketten nedenfor. NB! Et skap kan godt være godkjent etter EN-1047 uten å være tyverigodkjent etter EN-1143-1. Se etter begge merkene!

prEN14450

prEn14450 (Kategorisert som S1 og S2) er en sikkerhetsstandard som brukes til å klassifisere skap som er i overvåkede rom, dvs. der det er mulig tyven har ikke mulighet til å bryte seg rolig inn. For eksempel i en resepsjon, et kontor, en butikk etc. Er mye brukt til dokumentskap, d.v.s. skap som inneholder ting som ikke er lett omsettelige til tyver, men som er verdifulle for bedriften. Det er f.eks. personalinformasjon på papir, gamle regnskaper etc.

Mange skap etter denne standarden er veldig solide, men lagres ofte på f.eks. låsen som er “vanlig” og ikke skattefritt etc. Forsikringsdekningen varierer fra selskap til selskap.

Våpen med glassdører er vanligvis godkjent i prEN14450, f.eks. METALK. Disse skapene er ikke godkjent for våpenoppbevaring i Danmark < /em>. Det samme gjelder alle Remington våpensafer, med mindre de er laget av Hartmann Tresore GmbH i Tyskland.

Gamle tyske standarder – Klasse A og B

De gamle tyske standardene ligner til forveksling de danske standardene Blå og Rød. Testmetodene var de samme og de bygges fortsatt i Tyskland. Meget solide skap, men ikke godkjent i Danmark for våpenoppbevaring. Politiet har imidlertid mulighet til å godkjenne et skap for oppbevaring av våpen på individuelt grunnlag. Kontakt ditt forsikringsselskap for informasjon om dekning vdr. verdier. Er mye brukt til dokumentskap, dvs. skap som inneholder ting som ikke er lett omsettelige til tyver, men som er verdifulle for bedriften. Det er f.eks. personalinformasjon på papir, gamle regnskaper, verktøy etc. Låsene holder vanligvis høy standard.